Er is geen haarmaniak die niet aan haaroliën zou doen. Deze haarverzorgingsbehandeling is zo geweldig dat het steeds meer fans krijgt. Als jouw haar beschadigd, droog, glansloos is of overmatig uitvalt, moet je een cosmetische olie gebruiken. Je zult zeker geweldige effecten zien.

Geloof je het niet? Doe eens haaroliën en zie het zelf.

Haaroliën – eeuwenoud schoonheidsritueel

Alhoewel haaroliën een immens populaire en effectieve behandeling is, doen de meeste meiden het nog steeds verkeerd. Dit type haar- en hoofdhuidverzorging is helemaal niet moeilijk. Haaroliën bestaat uit het aanbrengen van een geschikte hoeveelheid olie die overeenkomt met de haarporositeit. Het ritueel is al lange tijd bekend en wordt gebruik door Arabische en Indiase vrouwen. Als je graag Bollywoodfilms kijkt, moet je deze vrouwen en hun mooie haar gezien hebben. Zou jij niet een net zo mooi (of mooier) kapsel willen hebben? Voordat je je haar gaat oliën, moet je lezen over de grootste fouten die door haarmaniakken worden gemaakt. Vermijd deze koste wat kost!

1. Haaroliën voor het wassen

Een olie aanbrengen op vies haar en een vieze hoofdhuid is een heel grote fout. Wanneer jouw lokken bedekt zijn met een haarmousse, spray en siliconen terwijl talg, stof en vettigheid zich nestelen op de hoofdhuid, zal zelfs de beste olie mislukken. Er is geen cosmetica die zo’n laag van onzuiverheden zou kunnen penetreren. Het is belangrijk dat actieve en nutritionele ingrediënten worden opgenomen door het haar en de hoofdhuid tijdens een haaroliebehandeling. Daarom moet je je haar grondig wassen voor elke behandeling. Gebruik een reinigende shampoo met SLS (sodium lauryl sulfate).

2. Je brengt te veel olie aan

Meer is niet altijd beter. Een minimale hoeveelheid werkt beter bij een haaroliebehandeling. Het minimaal een keer per week aanbrengen van een dergelijke dosis is een geweldig idee. Weet jij wat er gebeurt als je te veel olie aanbrengt? Ten eerste kunnen hoofdhuid en haar vettig worden omdat de talgklieren meer talg zullen produceren. Ten tweede moet je het haar twee keer wassen om de overtollige olie te verwijderen en een sterk reinigende shampoo gebruiken die jouw haar en hoofdhuid kan uitdrogen.

3. Je denkt dat laag poreus haar geen olie nodig heeft

Dat heb je fout! Laag, medium en hoog poreus haar heeft regelmatig een oliebehandeling nodig. Houd in gedachten dat als jouw laag poreus is, je het niet zo vaak hoeft te oliën als beschadigde en droge lokken. Haaroliën beschermt laag poreus haar tegen uv-stralen, warmte van stylingapparaten, beschadigende stoffen en milieuvervuiling. Bovendien zal het kammen gemakkelijker zijn en het föhnen sneller. Oliën van laag poreus haar heeft nog een belangrijke functie. Het maakt glad en sluit de haarcuticula zodat de laag poreuze lokken niet poreuzer worden.

4. Je hebt de verkeerde olie gekozen

Haaroliën geeft geen effecten als je een ongeschikte olie kiest. Om het nog erger te maken, kan het zelfs de conditie van jouw haar en hoofdhuid verergeren. Dus, wat kunnen we doen om alles uit haaroliën te halen? Ten eerste moet je je haarporositeit identificeren. Er is lage porositeit (gezond, glanzend en glad haar), hoge porositeit (droog, krullend en beschadigd haar) en medium porositeit (combinatie van laag en hoog poreus haar). Gebruik verzadigde oliën en cosmetische boters bij de verzorging van lage porositeit. Voed jouw hoog poreuze haar met meervoudig onverzadigde oliën. Enkelvoudig onverzadigde oliën zijn ideaal voor medium porositeit.

5. Haaroliën is niet voldoende!

Als jouw haar heel droog is, overmatig uitvalt, de hoofdhuid rood is en jeukt – dan heeft een haaroliebehandeling wat steun nodig. Gebruik andere producten in jouw dagelijkse haarverzorging. Maskers, conditioners, serums en mousses zijn nuttig. Onthoud dat de belangrijkste bestanddelen van de beste producten natuurlijk zijn. Boven alles moet je cosmetica proberen met planten- en kruidenextracten, vitamines, mineralen en andere verzorgende stoffen (keratine, biotine of hydraterende bestanddelen).

6. Is geen enkele haaroliemethode succesvol?

Er moeten wat technieken zijn die je nog niet hebt geprobeerd. Meiden delen hun haarolie-ervaringen en vertellen andere meiden graag hoe zij het op een juiste manier moeten uitvoeren. Er zijn veel manieren om oliën aan te brengen. Je kunt het product verspreiden op schone, droge of vochtige lokken. De olie kan ook worden aangebracht na het föhnen om een kapsel te stylen en als finishing touch. Het werkt uitstekend wanneer je het toevoegt aan maskers en conditioners.